Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Кафе»Турско кафе по кърджалийски

Турско кафе по кърджалийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Турско кафе по кърджалийски
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Знаете ли как да направите перфектното турско кафе? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • кафе - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 1 к.ч. прясна със стайна температура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В медно джезве слагаме кафето, което е смес от арабика и леблебия 5 към 1, добавяме захарта и заливаме с водата.

Разбъркваме няколко пъти с лъжичка. Слагаме джезвето върху котлон и варим кафето на слаб огън.

Когато се образува каймак, преди кафето да кипне, с лъжичка взимаме каймака и го слагаме в чашката, в която ще пием кафето.

Отново изчакваме да се образува каймак и отново го отстраняваме. Правим същото още един път и изчакваме кафето да кипне.

Сваляме от котлона и изсипваме внимателно в чашата. Поднасяме с вода и нещо сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Тъкмо имах нужда от едно такова силно и ароматно кафе :-)
23.03.2016 08:24