Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Точени банички с тиква и орехи

Точени банички с тиква и орехи

Точени банички с тиква и орехи
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6-8
"Я да видим сега на кой му държи кръста, за да си направи тези разкошни точени банички"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 400 г + около 100 г за разточване
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • олио - 4 с.л. за намазване на корите
  • за плънката
  • тиква - 800 г настъргана
  • орехи - 250 г
  • захар - на вкус
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното със солта и се добавя постепенно водата. Омесва се еластично тесто, което се оставя за 30 минути, за да си почине. Ореховите ядки се кълцат на дребно.

Тестото се разделя на малки топки. Всяка една се разточва на много тънко, като се ползва брашно, за да не залепне и да не се скъса.

Приготвя се намазнена и набрашнена тавичка. Всяка кора се поръсва навсякъде с част от тиквата, орехите и захар на вкус. Навива се на руло и се оформя охлюв.

Подреждат се в тавата и се намазват с олиото. Пекат се до зачервяване в гореща фурна на 200 градуса. След готовност се ръсят с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: