Начин на приготвяне
Тестото е универсално италианско тесто за пица по рецепта на Роси Трифонова. В хладка вода активирайте маята заедно със захарта и щипка брашно.
Отделно пресейте заедно брашното и солта. Когато маята шупне, я добавете към брашнената субстанция и разбъркайте. Прибавете зехтина и замесете меко тесто.
Оставете на топло да втаса за около час. Според вкуса разточете на тънка или по-дебела кора. Отгоре намажете с доматен сок и равномерно поръсете със сирене фета или друго по ваш избор.
Запечете на 190 градуса за около 15 мин. Последните 5 минути добавете щедро слайсове прошуто и пресен босилек и върнете за още 5 до 10 минути.
Това ще се превърне в любима пица не само на вашите деца, но и на мъжкото съсловие!
Пицата с фета и прошуто е готова.