Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Гювеч»Патешки маншони с кисело зеле в гювеч

Патешки маншони с кисело зеле в гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Патешки маншони с кисело зеле в гювеч
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • патешки маншони - 10 бр.
  • кисело зеле - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените патешки маншони запържваме в олиото, вадим ги и в същата мазнина слагаме ситно нарязания лук и почистеното от жилите и нарязано на ситно зеле, червения и черен пипер. Доливаме вода, така че да покрие зелето.

Задушаваме до омекване на зелето и прехвърляме половината от зелето в гювеча, нареждаме маншоните върху него и покриваме с другата половина. Доливаме около 200 мл вода.

Печем ястието в студена фурна на 200 градуса за 90 минути. Махаме капака и оставяме още малко, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: