Начин на приготвяне
Патешкия фенер го разфасоваме на порции. В тенджерата на дъното слагаме свинската мас. Зелките се нарязват на ситно и слагаме в тенджерата заедно с олиото, зелевия сок, дафиновия лист и порциите от фенера.
Слагаме тенджерата на газовия котлон и варим около 30-40 минути като се разбърква периодично. Целта е да се изпари водата и зелето да е сготвено частично преди да влезе във фурната.
Когато зелето е омекнало се добавя червеният пипер, разбърква се още около минута.
Зелето и порциите фенер се прехвърлят в тава. Добавят се зърната черен пипер и магданоз. Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята фурна на 250-300 градуса около час. Сваляме фолиото и печем още половин час докато получим специфичната златисто коричка на повърхността.