Питка Маргаритка с гъби

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
22/03/2016
"Много хора питка без пълнеж не признават! Ако и вие сте сред тях, тази вкусна питка с изключително богат пълнеж е само за вас"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката: В сгорещеното олио изпържване наситнения праз, добавяме нарязаните гъби, счукания чесън, лимоновия сок, черен пипер и сол. Задушаваме за кратко и намаляваме котлона, готвим докато остане на мазнина. Охлаждаме.

В купа пресяваме брашното и прибавяме олиото, разтопеното масло, солта, яйцето и водата, след което замесваме средно меко тесто. Разделяме го на 3 равни части и го оставяме за 30 минути да отпочине.

От всяка топка разточваме по-голяма кора от тавата, в която ще печем, така че краищата, които излизат, да ни останат за завиване на плънката. Намазваме първата кора с разтопено масло и върху нея слагаме втората кора, правим същото и с третата, като редим корите в тавата.

Охладения пълнеж разпределяме върху корите, като в центъра на тавата поставяме обърната купичка и го разпределяме на пръстен около нея. Започваме да прехлупваме краищата навътре към купичката, като завиваме плънката на руло. С остър нож правим разрези върху рулото на разстояние 5 см един от друг.

Намазваме с разбит жълтък, към който сме прибавили 1 с.л. олио и 2 с.л. прясно мляко. Поръсваме с маково семе.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса докато се зачерви. След като извадим питката от фурната я намазваме с масло и покриваме с кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар