Сиропирана баничка с локум

23/03/2016
"Вкусна домашна сладка баница с яйца и нежен вкус на ванилия"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 785
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, захарта, пресятото брашно с бакпулвера, олиото и ванилията. Корите ги хващаме по 2 наведнъж.

Вземаме едно парче локум и го разточваме между дланите си. Слагаме го в края на кората. Така нареждаме локум от единия до другия край на кората.

Завиваме веднъж и намазваме със сместа от купата. Завиваме цялата кора на охлювче и нареждаме в намаслена тава.

Процедурата се повтаря докато свършат корите. Печем на средна температура около 150 градуса. Оставяме баницата да изстине и приготвяме сироп.

Баницата трябва да е студена, а сиропът топъл. Сиропираме и оставяме да почине няколко часа, за да се усвои сиропът.

Ако не искате да е толкова сладка, може да намалите захарта в сместа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар