Баница с Одрински кори и заливка

Tania DimovaTania Dimova
Новак
1
1
4
1
24/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 573
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете добре киселото мляко с бакпулвера, яйцата, олиото и брашното.

Всяка една от корите се намазва със сместа (по 3-4 с.л.), поръсва се с натрошено сирене и се завива на руло, което не бива да е много стегнато.

Навийте корите в намазнена тавичка, поръсете ги с масло. Залейте баницата със смес от 1 яйце, щипка сол и 1 ч.ч. прясно мляко.

Печете баницата в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Напръскайте я с вода и покрийте с кърпа, за да се задуши добре.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар