Сладки меденки с мармалад

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126466436567
25/03/2016
"Открихме как да направим двойно по-вкусни меденки, за повече подробности - четете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции15-18 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 435
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда, в който ще замесваме тестото, сипваме оцета и содата и към тях прибавяме 2 супени лъжици течен мед.

Постепенно добавяме и другите съставки - 2 яйца, 1 чаена чаша захар, 1 чаена чаша олио, 1 пакетче канела и с брашно колкото поеме (приблизително 400-500 г) замесваме тесто.

Разточваме върху набрашнена повърхност кора с дебелина 5-6 мм и изрязваме кръгли меденки. На половината от тях изрязваме дупчици с широка сламка (сламка за пиене на сок).

Меденките подреждаме в тава върху хартия за печене. Изпичаме в силна фурна - 180-200 градуса за 5-6 минути или до готовност. Внимаваме да не се препекат. Изпечените меденки охлаждаме и слепваме по две с мармалад.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Това е идея със сламката.
1
0
Веселина Константинова
Много ми допадат сладките слепени с мармалад.
1
0