Хрупкава дърпана баница

26/03/2016
"Знаете ли как да си приготвите най-вкусната дърпана баница? Ако имате здрав кръст, вижте тук "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 889
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • вода - 400 г хладка
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • сирене
  • яйца - 3 бр.
  • олио - около 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замества се меко тесто. Правят се 6 топки. Всяка топка се разточва с диаметър 20 см и се намазва с олио. Така се правят всичките топки и се оставят да починат около 30 минути.

След това се взима топката и върху покривка започва да се дърпа по посока на часовниковата стрелка. Като стане голяма кора, се късат дебелите краища.

Поръсва се със сместа от яйца и сирене, ръсва се и олио, след което се навива на руло.

Това руло се слага в намазана тава. Така се правят всичките топки и се нареждат в тавата. На мене ми излизат 2 тавички около 30 см. Отгоре баниците се поръсват с олио. Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.03.2016 18:29
Получи се,страхотна е на вкус,само олиото като че ли ми беше в повечко :) Следващия път бих го заменила с масло.
0
0