Свинско месо с бакла

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свинско месо с бакла1 / 2
01/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Ако кажем, че е вкусно, ще ви излъжем - много, ама много е вкусно това ястие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.2 кг без кокали
  • бакла - 1 кг зелена
  • лук - 2 глави кромид (или 2 връзки пресен)
  • олио - 40 - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на големи парчета и ги задушете в мазнина, докато се запържи равномерно от всички страни. Добавете скълцания лук, червения пипер, залейте с топла вода - около 1/5 л.

Добавете предварително почистената бакла към ястието. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри до омекване на месото и баклата - около 1 час.

Отсипете 6 с.л. от бульона, охладете и размийте в него брашното.

Прибавете скълцания джоджен към манджата и след 2-3 минути сгъстете с размитото брашно при непрекъснато разбъркване.

Поднесете свинското с бакла топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: