Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Точена пролетна баница с булгур

Точена пролетна баница с булгур

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Точена пролетна баница с булгур1 / 2
06/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • булгур - 100 г
  • спанак - 300 г (лапад, киселец, лобода, коприва)
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто за баницата от брашното, вода и малко сол.

Разточваме тестото на тънки кори и леко ги препичаме на печка, след което ги завиваме с кърпа, за да омекнат.

Измиваме и сваряваме булгура в подсолена вода и след това го оцеждаме в гевгир.

Измиваме и нарязваме на дребно спанака. Задушаваме го с 1-2 с.л. олио и малко вода заедно с булгура.

В тава намазана с олио нареждаме корите и между тях ръсим с мазнина и плънка, като последната кора поръсваме само с мазнина.

Печем баницата върху печка до зачервяване от долната страна, след което я обръщаме за да се изпече и от другата страна.

Готовата баница поръсваме с вода и покриваме с чиста кърпа за 15-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: