Кифлички с кашкавал и заквасена сметана

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
25/03/2016
"Какво ще кажете за едни пухкави домашни кифлички за следобедна закуска"
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 348
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и меда в част от млякото, предварително затоплено. Оставете на топло да втаса за 10 мин. Пресейте в дълбок съд брашното и солта и направете кладенче.

Изсипете в него едното яйце, сметаната, втасалата мая, разтопеното масло и останалото прясно мляко (също предварително загрято).

Замесете меко тесто, направете го на топка, сложете го в купа, посипана с брашно и покрийте с кърпа. Оставете го да втаса до удвояване на размера.

При готовност, разделете тестото на равни топчета и ги разточете на елипси. В единия край направете с нож по 3-4 разреза (без да стигат края). В края без разрези поставете малко кашкавал.

Навийте елипсите на кифлички и ги поставете в предварително застлана с хартия за печене тава. Оставете готовите кифлички да втасат отново.

Намажете с разбит с малко вода жълтък и печете в предварително загрята фурна на 180 C за около 20 мин.

Рецептата е адаптирана от evatoneva.com

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Кифличките ми харесаха,ухаят прекрасно,идеално ястие за закуска
0
0