Начин на приготвяне
Разтворете маята и меда в част от млякото, предварително затоплено. Оставете на топло да втаса за 10 мин. Пресейте в дълбок съд брашното и солта и направете кладенче.
Изсипете в него едното яйце, сметаната, втасалата мая, разтопеното масло и останалото прясно мляко (също предварително загрято).
Замесете меко тесто, направете го на топка, сложете го в купа, посипана с брашно и покрийте с кърпа. Оставете го да втаса до удвояване на размера.
При готовност, разделете тестото на равни топчета и ги разточете на елипси. В единия край направете с нож по 3-4 разреза (без да стигат края). В края без разрези поставете малко кашкавал.
Навийте елипсите на кифлички и ги поставете в предварително застлана с хартия за печене тава. Оставете готовите кифлички да втасат отново.
Намажете с разбит с малко вода жълтък и печете в предварително загрята фурна на 180 C за около 20 мин.
Кифличките с кашкавал и заквасена сметана са много вкусни.
Рецептата е адаптирана от evatoneva.com
Коментари