Съботна закуска

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
26/03/2016
"Това си е една страхотна закуска за събота сутрин, с нея денят ще ни върви като по вода "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 770
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиленцата: Яйцата се сваряват (твърдо сварени), обелват се и с резен от моркова оформяме гребенчето и клюна на пиленцето, а с зрънца черен кимион или черен пипер правим очички.

Лодките от краставици: отрязваме четири парчета от краставиците за основа на лодките (издълбаваме ги) и четири тънки лентички за платна.

Остатъците от краставицата нарязваме на ситно и смесваме с щипка копър, киселото мляко и сиренето и с получената смес пълним издълбаните основи на лодката.

Лентичките за платната ги бодваме на дървените шишчета (шишчетата трябва да са 4 на брой), слагаме отгоре по резенче морков за знаме и забождаме шишчето в основата на лодката.

Принцесите: Включваме фурна да загрее само на горен реотан на 200-220 градуса. Филийките хляб мажем първо с малко масло, след което и с каймата, нареждаме в подходяща тава и печем 10-15 мин. или до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
27.01.2017 08:59
Ако на принцесите се добави отгоре и настърган кашкавал или настъргания кашкавал се смеси с каймата с едно яйце преди да се намажат филийките се получава перфектната закуска.
0
0