Пилешка кавърма с вино

27/03/2016
"Какво ще кажете за една богата пилешка кавърма с много зеленчуци и ароматен винен сос"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 389
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото месо на хапки и се запържва в загрято олио.

Почистват се и нарязват лукът, гъбите и морковите. Прибавят се в месото и разбъркваме. Оставя се за кратко да се задушат.

Настъргват се доматите на ренде, може и от консерва. Прибавяме червения и черния пипер, чубрицата и дафиновия лист.

Залива се със бульона и бялото вино, котлонът се оставя на ниска степен, тихо да къкри за 25-30 минути, докато се свари месото.

Накрая се сгъстява с размитото брашно с малко вода и след 3 минути кавърмата е готова. Добър апетит !

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христо Славейков
Страхотна и вкусна кавърма! Рецептата е професионално написана.
0
0
Veselina
Veselina
20.05.2017 15:52
Много вкусна гозба.Рецептата ми допадна, изпълних я както е описана.С пресни зеленчуци стана превъзходно.
1
0