Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с бяло вино

Пилешка кавърма с бяло вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешка кавърма с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Много вкусно, оригинално и изискано. Пробвайте едно от най-вкусните български ястия"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 1 кг гърди
  • гъби - 200 - 250 г по желани
  • лук - 3 - 4 глави
  • олио - 60 - 80 мл или зехтин
  • чушки - 1 брой
  • праз - 1/2 връзка
  • домати - 1 голям или 400 мл доматен сок
  • бяло вино - 150 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък и лют
  • целина
  • чубрица
  • мащерка
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 брой
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л. за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и сложете да се задуши за около 5-6 минути в мазнина. Нарежете пилешкото на кубчета и го посолете, след което прибавете към лука да се задушава за 5 минути.

Нарежете на ситно домата, чушката, праза, добавете червен пипер, подправки, доматен сок или бульон, както и виното.

Варете, докато пилешката кавърма заври, след което намалете котлона и оставете да къкри тихо за половин час. Добавете дафиновия лист.

Сгъстете кавърмата с гъби с размитото брашно, като внимателно бъркате, след което отстранете от котлона.

Пилешка кавърма с бяло вино поднесете с пухкав селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
517
49
33
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна кавърма стана! Колежке само не разбрах каква трябва да е чушката, кога се слагат гъбите и ......моля Ви, като пишете рецепти постарайте се да не ги претупвате!
02.11.2019 19:31
1
Павлинка Кумпелова
Павлинка Кумпелова
Леле стана мозък,разкошна кавърма.Малко сос оставих,че моя мъж все иска да си топне.Хаха
24.10.2014 11:54
1
juls
juls
страхотно се получава :)
05.03.2014 18:59
1
1
дани
дани
Здравейте,аз я правя по тази рецепта,но добавям и фикс за кавърма на маги,става уникална
08.02.2014 16:25
2
1
иво
иво
невероятна рецепта,често я правя върху канапе от ориз
21.11.2013 14:07
1
Буба
Буба
Вкусно
20.11.2013 19:01
1
Влади
Влади
В тенджерата, как къде ...
26.03.2013 16:52
2
кики
кики
само не разбрах къде се слагат гъбите и подпражките!
15.12.2012 17:57
3