Пълнени тиквички с кайма и ориз

ЕленаЕленаЧирак5878
27/03/2016
"Пълнените тиквички са класика, затова не пропускайте да опитате тези - направо се топят в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 002
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват добре и се режат по средата на две половини. Издълбават се с чаена лъжичка и се поставят като чашки в тавата за печене.

Плънката се приготвя, като се запържи лукът с двете скилидки начукан чесън, овкуси се с подправките и към тях се добави каймата.

Когато последната се запържи добре, се добавя две три капки от сосът Уорчестър или Унисоса (може и без тях), размитото доматено пюре в 50 мл вода и оризът.

Сместа се оставя на тих огън да поври 4-5 мин. Накрая се поръсва с малко наситнен магданоз. Тиквичките се пълнят с плънката и се пекат в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за половин час. В тавичката трябва да сложите 50-100 мл вода.

За соса трябва да разбиете двете яйца добре и към тях да добавите киселото мляко. Разбърквате, докато се получи хомогенна смес.

В дълбок съд запържвате една лъжица брашно и към него добавяте сместа от яйца и кисело мляко. Добавяте сока от лимона и наситнените копър и магданоз.

Овкусявате с черен пипер и сол на вкус. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар