Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и намачкват с вилица. Добавя се зехтинът и се разбърква добре. Поръсва се с чубрица и сол на вкус и се разбърква отново.
Взима се от сместа и се слага върху корите, след което се хващат две, от които се навива рулце и се слага в намазнена тава. Така се прави и с останалите кори, докато се получи навита баница.
Когато е наредена, се полива с разтопен маргарин и се слага във фурната да се пече на 160-180 градуса - първо отдолу, а след това и отгоре.
Когато е готова, се оставя само на вентилатор. През това време в съд на котлона се сгрява не повече от 1 ч.ч. вода. Като заври, се слага олио, разбърква се и се изключва котлонът.
Баницата се изважда от фурната и след като поизстине малко водата, с нея се намокря баницата. (По-добре е това да се направи с помощта на лъжица, за да може на по-сухите места да се сложи повече вода.) След това се поръсва с чубрица и се оставя покрита с кърпа или се обръща отгоре й друга тава.
Бележка: Според мен става доста сухо заради картофите, затова мисля, че би било добре да се сложат и маслини например.