Къси шишчета

Aneliya ShishmanovaAneliya Shishmanova
Чирак
2518147
Къси шишчета
Снимка: Aneliya Shishmanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
20 бр.
"Когато става дума за шишчета, размерът не е от значение"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • пилешко месо - 700 г
  • свински гърди - 200 г
  • чушки - 3 зелени + 3 червени
  • печурки - 300 г
  • лук - 2 глави стар
  • ракия - 100 мл или друг силен алкохол
  • универсална подправка - вегета или подправка за скара
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички видове месо нарязваме на хапки и слагаме в голям съд, така че да се съберат вътре. Заливаме с ракията и подправяме с подправката за скара и соевия сос. Прибираме в хладилника за около 2 часа, като периодично вадим и объркваме месото.

Междувременно нарязваме лука и двата вида чушки на резени. Гъбите също нарязваме, но когато имам възможност купувам по-дребни гъби, за да мога да ги оставя цели (така се избягва евентуалната възможност те да се счупят при реденето, а и остават доста по-сочни, но това е въпрос на вкус).

Следва голямото нареждане, тук всичко е въпрос на вашето въображение. Наложи ми се да счупя бамбуковите шишчета на две за да мога да пека повече наведнъж, а и за да се събират на грил тигана, та оттам и името им.

Пекат се на силно сгорещен грил тиган, като периодично се въртят до желания цвят. Да ви е вкусно :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Благодаря ви, наистина станаха фантастични :)
28.03.2016 09:06
1
Потребител#167180
Потребител#167180
Не устоимо вкусни....
27.03.2016 23:23