Начин на приготвяне
Всички видове месо нарязваме на хапки и слагаме в голям съд, така че да се съберат вътре. Заливаме с ракията и подправяме с подправката за скара и соевия сос. Прибираме в хладилника за около 2 часа, като периодично вадим и объркваме месото.
Междувременно нарязваме лука и двата вида чушки на резени. Гъбите също нарязваме, но когато имам възможност купувам по-дребни гъби, за да мога да ги оставя цели (така се избягва евентуалната възможност те да се счупят при реденето, а и остават доста по-сочни, но това е въпрос на вкус).
Следва голямото нареждане, тук всичко е въпрос на вашето въображение. Наложи ми се да счупя бамбуковите шишчета на две за да мога да пека повече наведнъж, а и за да се събират на грил тигана, та оттам и името им.
Пекат се на силно сгорещен грил тиган, като периодично се въртят до желания цвят. Да ви е вкусно :)
Коментари