Еклерови топки с какаов пълнеж

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
04/04/2016
"А вие си мислихте, че не можем да ви предложим нещо по-вкусно от еклери?"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:

Разбъркваме нишестето с прясното мляко и към него добавяме ванилията и какаото. Варим крема при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Охлаждаме го и го държим покрит със стреч фолио, за да не хваща коричка.

Загряваме на котлона захарта и водата, докато захарта се стопи, прибавяме маргарина и солта. Бъркаме докато маргаринът се разтвори и сваляме от огъня.

Прибавяме постепенно брашното при непрекъснато бъркане. Добавяме какаото и отново слагаме върху котлона. Запържваме тестото докато се изгуби миризмата на брашно. Отстраняваме сместа от котлона и добавяме яйцата едно по едно, като непрекъснато бъркаме.

Изсипваме тестото в пош и го шприцоваме в тава, която сме застлали с хартия за печене.

Печем топките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Изваждаме ги от фурната и ги оставяме да изстинат. С шприц пълним всяка топка с предварително приготвения крем.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
04.04.2016 13:46
Ммм... Като една от най-големите фенки на какаото ,ще бъде изпробвано зедължително. А дали ще се получат ако добавя малко течен шоколад към тях ,че какаото винаги е малко вкъщи ?
0
0