Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гречка с картофи и лук

Гречка с картофи и лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Гречка с картофи и лук
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Знаете ли, че можете да се храните пълноценно, вкусно и здравословно? Ето и нашето предложение за днес"

Необходими Продукти

  • елда - 1 ч.ч.
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гречката добре под течаща вода. Обелваме и нарязваме картофите на дребни кубчета. Нарязваме лука на ситно.

Загряваме олиото и запържваме лука за 5-6 минути, прибавяме картофите и продължаваме да пържим като бъркаме, за да не залепнат картофите. Посоляваме и подправяме с черен пипер.

Сипваме измитата гречка и нарязания пресен лук в тигана и доливаме 2 ч.ч. топла вода.

Слагаме капак и задушаваме, докато водата се поеме от гречката и картофите се сварят. Ако е необходимо доливаме топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Гречката може да се замести със соева кайма , предварително накисната във водна марината овкусена със сухи копър, кимион, чер пипер, сол и чесън.
05.04.2016 12:14
3