Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжани на фурна с плънка

Патладжани на фурна с плънка

редакция:
Патладжани на фурна с плънка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Любимото ни лятно ястие - запечен патладжан със зеленчукова плънка и вкусна заливка!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • картофи - 3 бр
  • домати - 4 бр
  • лук - 2 бр
  • олио - 1 к.ч.
  • сирене - 200 г натрошено
  • яйца - 3 бр
  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, почистваме от дръжките, срязваме надлъжно и издълбаваме внимателно. Посоляваме и оставяме да престоят с отвора надолу за няколко минути, да се отдели горчивият сок.

След това задушаваме патладжаните в олиото и малко вода. Изваждаме от мазнината и в същата задушаваме нарязания лук, почистените и нарязани на кубчета картофи, 2 домата, нарязани на ситно и издълбаната част от патладжана.

Като се задушат, дръпваме от котлона и прибавяме натрошеното сирене и нарязан ситно магданоз и пасиран чесън. Разбъркваме добре и пълним патладжаните.

Подреждаме в намазана с мазнина тавичка, слагаме върху патладжаните нарязани на филийки домати и печем в загрята фурна на 200 градуса.

Няколко минути преди да извадим от фурната заливаме с разбити яйце и мляко и запичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: