Ябълкови палачинки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ябълкови палачинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15
"Всички знаем как се правят обикновени палачинки, а сега е време да научим и как се правят Ябълкови палачинки, които са поне два пъти по-вкусни от обикновените"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 10 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 500 мл или по - малко
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • ябълки - 4 броя, едри
  • олио - или масло, за намазване на тигана
  • лимони - лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте млякото с яйцата и добавете захарта и солта. Долейте газираната вода и се разбъркайте добре. Започнете за добавяте брашното, като бъркате непрекъснато. Оставете палачинковото тесто да престои за 15 минути, докато леко втаса.

Обелете ябълките, нарежете ги на тънки резени и ги пуснете в купа с вода и лимонов сок, за да не почернеят.

Загрейте 1 л олио в тиган и сипете 1 черпак от тестото. Оставете го само да се разлее по дъното, а щом периферията на палачинката се изсуши, наредете няколко ябълки и ги притиснете.

Долейте веднага малко от тестото, за да не паднат плодовете, когато обърнете палачинката.

Щом ябълковата палачинка придобие загар, се обръща. Процедурата се повтаря с останалите палачинки.

Поднесете ябълкови палачинки с мед, канела, сладко по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентина
Валентина
Прекрасна рецепта! Благодаря!
10.09.2013 17:04