Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Рулца-охлювчета с тиква

Рулца-охлювчета с тиква

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Рулца-охлювчета с тиква
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Охлювчета с тиква ви предлагаме да си направите днес"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1/2 кубче
  • брашно - колкото поеме (около 400 г)
  • захар - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • За плънката
  • тиква - 250 - 300 г
  • орехи - 40 - 50 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 40 - 50 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • какао - 1 ч.л. на Йоткер
  • олио - за тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото: Млякото се затопля и към него се прибавя маята, яйцето, солта, захарта и постепенно прибавяме брашно, да се получи меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около 30 мин.

Плънката: Тиквата се почиства и настъргва, орехите се нарязват на ситно. В тиган слагаме да се загреят олиото и маслото и сипваме тиквата, да се задушава, периодично разбъркваме (10 мин.), след това сипваме захарта, какаото и орехите и отново разбъркваме и задушаваме за 10 мин. или докато омекне тиквата. Махаме от огъня и оставяме да изстине.

След като тиквата и тестото са готови, разточваме тестото на една не много тънка кора, сипваме отгоре и разпределяме равномерно тиквата и навиваме на руло. След като сме навили рулото, го режем на филии (около 1.5 см) и ги нареждаме в намазана с олио тавичка. Печем получените охлювчета в умерена фурна 20-25 мин. или до готовност.

Поднасяме охлювчетата с мед и разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много харесвам рецептата, прекрасна идея , сложих в любими
29.03.2016 05:59
1
Покажи всички подкоментари