Пиле с ориз в гювече

Пиле с ориз в гювече1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 250 г сварено и обезкостено
  • ориз - 1/2 ч.ч. сварен
  • лук - 1 бр. сварен с пилето
  • моркови - 1 бр. сварен с пилето
  • яйца - 1 бр прясно
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свареното пилешко месо на късчета, а моркова и лука на ситно. Смесваме със сварения ориз.

Сипваме в намазано с половината масло гювече. Ръсваме сол и черен пипер на вкус.

Отгоре слагаме останалото парченце краве масло. Отделно разбиваме яйцето с киселото мляко и заливаме. Запичаме до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодорова
Тодорова
Аз запичам отгоре и с настърган кашкавал, става чудно ;)
22.01.2017 14:15
1