Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и нарежете по избор. Броколито начупете на розички, чесъна нарежете на дребно.
Пилешкото почистете и нарежете на порции.
Сложете зехтина на дъното на глинен гювеч и го намажете отвътре.
Сложете пилешкото месо, подправете със сол, черен пипер и малко червен пипер.
Сипете 1/2 ч.ч от бульона и захлупете.
Сложете във фурната и запечете месото на 180 градуса за 30 мин.
Извадете внимателно глинения гювеч от фурната, отворете капака, внимавайте, защото ще излезе гореща пара.
Сложете вътре всички зеленчуци и подправки и сипете останалия бульон. Разбъркайте и покрийте пак с капака.
Сложете във фурната на същите градуси и запечете за още 30 мин.
Накрая махнете капака и допечете до златист загар на месото още 10 мин.