Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле в гювеч с див ориз и гъби

Пиле в гювеч с див ориз и гъби

Пиле в гювеч с див ориз и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Такива ястия обичаве - лесни за приготвяне и безумно вкусни"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.2 г
  • див ориз - 250 г
  • мариновани гъби - 250 г
  • сол
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода.

Загрейте олиото и запържете ориза, като преди това сте го отцедили от водата.

Добавете гъбите заедно с маринатата. Изсипете сместа на дъното на глинен гювеч.

Сложете пилето отгоре, овкусете го със сол и червен пипер.

Намажете го с масло и похлупете с капака.

Сложете глинения гювеч в студена фурна. Загрейте до 200 градуса и изпечете до готовност на печеното пиле.

Пилето в гювеч с див ориз и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Страхотна комбинация! Но когато аз проготвям такъв ориз и е заедно с пиле го покривам с фолио (ако е в тава) или със зелеви листа (тава или глинен гювеч). От зелевите листа пилешкото става невероятно крехко :)
Благодаря за идеята :)
07.10.2016 20:26
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Има го в големите хранителни вериги. Комбинация от бял и черен ориз, по-остри зрънца и малко по-трудно се сготвя.
07.10.2016 12:29
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сега чувам за такъв ориз от къде го купувате и кое е по различното в него? Може би е по вкусен.
07.10.2016 12:27
Веселина Константинова
Веселина Константинова
А и пилето е крехко, охладено и става по-бързо.
07.10.2016 11:18
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Защото оризът е по-твърд от останалия и ако няма тази обработка, ще остане хрупкав. А така се получи добре.
07.10.2016 11:18
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Пилето е със страхотен загар, но защо обработваш ориза преди това? Вече сварен и готов го добавяш и после печеш още с пилето, не му ли е много термичната обработка на ориза?
07.10.2016 11:00
1