Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица със скариди

Пица със скариди

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пица със скариди
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Пица със скариди? Да, много е вкусна и задължително трябва да я опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 125 мл
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • За покриване
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1/4 чаша
  • лимонена кора
  • лимонов сок
  • лимони - 1 бр.
  • скариди - 10 бр.
  • моцарела - 1 ч.ч.
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • див лук - пера
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода активирайте маята заедно със захарта и щипка брашно. Отделно пресейте заедно брашното и солта. Когато маята шупне, я добавете към брашнената субстанция и разбъркайте.

Прибавете зехтина и замесете меко тесто. Оставете на топло да втаса за около час. В тиган разтопете маслото. Добавете счукания чесън и настъргана кора от лимон.

След около 1-2 минути добавете виното и лимоновия сок. Добавете почистените скариди и гответе до порозовяване на скаридите.

От вече втасалото тесто разточете кора с дебелина по ваш вкус.

Намажете я със соса от скаридите. Поръсете моцарела, наредете скаридите и завършете с пармезан.

Поръсете пицата със ситно нарязан див лук. Печете 15-20 минути.

Пицата със скариди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: