Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Ароматни тиганички със спанак и джоджен

Ароматни тиганички със спанак и джоджен

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ароматни тиганички със спанак и джоджен
Снимка: Илияна Димова
2 / 9
29/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10-12 бр.
"Уловихме вкуса на пролетта с тези ароматни тиганички"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г пресен
  • джоджен - 1 стрък (листата)
  • яйца - 1 бр. прясно
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 супени лъжици
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво спанака и го бланшираме във вряща подсолена вода. Изваждаме от водата, заливаме със студена вода и отцеждаме добре. Скълцваме го на ситно.

Отделно разбиваме едно яйце със сол на вкус, две супени лъжици олио, три супени лъжици кисело мляко и една к.л. бакпулвер. Прибавяме бланширания спанак и накъсаните пресни листенца джоджен.

Разбъркваме добре и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашното, 3-4 супени лъжици или колкото е необходимо, за да се получи тесто малко по-гъсто от кейковото.

Тиганичките изпичаме в незалепващ тиган, намазан леко с мазнина (намазвам тигана с четка, а за една тиганичка е достатъчно тесто от една препълнена супена лъжица).

Обръщаме тиганичките да се зачервят равномерно от двете страни. Сипваме тестото в тигана, като си помагаме с две лъжици, за да оформим по-лесно тиганичките.

Готовите тиганички може да поднесем със сос от кисело мляко или за добавка към свежа салата от маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Тъй като много обичам зеленинки,за мен това е една разкошна рецепта :)
29.03.2016 16:50
1
1
Покажи всички подкоментари