Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ароматен кейк с орехи и ябълки

Ароматен кейк с орехи и ябълки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ароматен кейк с орехи и ябълки
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Този ароматен кейк с орехи и ябълки отдавна е сред любимите ни. А вие опитахте ли си го?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. пресни
  • захар - 1 к.ч. кристална
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • орехи - 1 к.ч. едро нарязани
  • ябълки - 1 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 бр. пакетче
  • брашно
  • пудра захар - смесена с ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с щипка сол, захарта и ванилията да станат пухкави. Добавяме олиото, кисело мляко и бакпулвера.

Прибавяме брашно, колкото е необходимо за кейково тесто. Готовата кейкова смес разделяме на две части.

В едната слагаме орехи и какао, а в другата прибавяме обелена и нарязана на малки кубчета ябълка и канела.

Сипваме в малка тавичка за кейк, покрита с хартия за печене, като редуваме двете смеси.

Изпичаме в загрята на 170-180 градуса фурна до готовност. Може да поръсим с пудра захар, която е ароматизирана с ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: