Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шишчета»Зеленчукови шишчета на скара

Зеленчукови шишчета на скара

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зеленчукови шишчета на скара1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 20 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • домат - 3 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • лук - 8 малки главички
  • зехтин - 5 с.л.
  • риган
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • босилек
  • черен пипер
  • чесън - сушен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зеленчуците. Нарязваме тиквичките и доматите на кубчета, чушките на квадратни парчета, а на гъбите отделяме пънчетата. Белим лука и нарязваме на две или четири парченца.

Правим марината, като смесваме зехтин с лимонов сок и подправяме с риган, босилек, черен пипер, чесън и сол на вкус.

С така приготвената марината заливаме всички зеленчуци и оставяме да поседят 15 минути. След това правим шишчета и завиваме в алуминиево фолио.

Изпичаме на скара като обръщаме. Поднасяме шишчетата, както са във фолиото, което трябва да е леко отворено, за да се запази сосът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: