Супичка с коприва и булгур

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
975
1k
2
31/03/2016
"Във всяка лъжица от тази вкусна супа се усеща магията на селската кухня - лека и ароматна "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5- 6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 542
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • коприва - 200 г
  • булгур - 1 ч.ч. натрошен
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 - 60 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства, измива и нарязва на ситно. Слагаме в тенджера да заври 1.5 литра вода и 1 с.л. сол.

Булгурът се почиства, измива се (до чиста вода) и след като водата в тенджерата заври го сипваме в нея. Докато булгурът ври (едновременно), слагаме в тиган олиото и маслото да загреят и в тях задушаваме копривата.

След като се позадуши копривата чукваме вътре яйцето, сипваме и черния и червения пипер, разбъркваме така няколко пъти и прибавяме брашното.

Отново разбъркваме, след което вземаме с черпак от тенджерата с булгура и при непрекъснато бъркане сипваме при копривата, вземаме още един черпак и отново при копривата, след което правим обратното.

Хващаме тигана и при непрекъснато бъркане сипваме копривата в тенджерата с булгура. Оставяме да къкри 10 минути и махаме от котлона. Ако е необходимо добавяме вода и сол.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар