Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тортичка с ванилов крем

Тортичка с ванилов крем

Тортичка с ванилов крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12 парчета
"Домашна торта с ванилов крем, която може да приготвите за всеки празник или просто, когато ви се хапва нещо сладичко"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • брашно - 200 г
  • Крем
  • прясно мляко - 400 г
  • захар - 5 с.л.
  • крем ванилия - 1 пакет
  • масло - 1 с л
  • Глазура
  • сметана - 100 мл
  • черен шоколад - 80 г
  • масло - 1 с.л.
  • за украса
  • захарни звезди - 1 с.л.
  • кокос - 1 с.л.
  • пурички - 6 парчета
  • СИРОП
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • банан - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът, за да може да се охлади. Загрява се водата със захарта и портокаловия сок. Вари се 4-5 минути и готово.

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се киселото мляко, брашното с бакпулвера и кора настърган портокал. Разбърква се кексова смес, сипва се в намаслена и набрашнена тава. Печем на 180 градуса за 30 минути -проба с дървено шишче, да излезе сухо.

Изважда се и срязваме блата с къдрав нож през средата. Двете половини се сиропират, като се мажат с четка.

Загрява се прясното мляко със захарта. Разбърква се нишестето и сипваме в горещото мляко. Бърка се, докато се сгъсти. Сваля се от котлона и добавяме маслото. От топлината се разтопява, като се бърка с вилица.

Половината крем се сипва върху долния блат. Нареждат се кръгчета банан и се захлупва с горната час от блата, намазан леко с крем. Притиска се леко да се слепят. С останалия крем се измазва тортичката.

Оставям в хладилник за час да стегне. Загрява се сметаната с маслото в МВ и начупваме шоколада в горещата смес. Бърка се на крем и оставям да се сгъсти. Заливам тортичката с шоколадовата глазура и украсявам с захарните звездички и пуричките.

Оставя се за една нощ в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Ммм...изглежда страхотно !
22.04.2016 12:05