Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Лучена супа по нашенски

Лучена супа по нашенски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лучена супа по нашенски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6
"Всички, които смятат, че нашата лучена супа е по-вкусна от френската, да дадат по един лайк за тази разкошна рецепта"

Необходими Продукти

  • лук - 500 - 600 г + 2 стръка зелен
  • брашно - 2 с.л
  • масло - 100 г
  • вино - 200 мл бяло
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - франзела
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на малки парченца. Загрейте маслото и го запържете до омекване. Прибавете брашното и разбъркайте. Долейте около 800 мл гореща вода и виното.

Овкусете със сол, черен пипер на вкус и оставете да поври за 10-тина минути. Нарежете франзелата, намажете филийките с малко олио и ги натъркайте с чесън. Запечете ги и ги поднесете с лучената супа, като я поръсите с малко накълцан зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: