Задушено пиле с чесън

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53275158308
Задушено пиле с чесън3 / 3
01/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Наказанието за задушаване на пиле с чесън е .... изяждане на втора порция"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.2 кг
  • домати - 750 мл
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 гл.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • чесън - 10 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме до златисто ситно нарязания лук в мазнината.

Прибавяме брашното, доматите и нарязаните на филийки скилидки чесън, зърната черен пипер и червения пипер и разбъркваме. Измиваме пилето и нарязва на порции.

Всяко парче се посолява и реди в йенска тенджера с капак.

Залива се с приготвения доматен сос, виното и водата и се поставя капака.

Слагаме го във фурната да се задушава до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: