Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Родопски клин»Родопски клин по нашенски

Родопски клин по нашенски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Родопската баница, известна още като родопски клин се прави много по-разнообразни съставки от обичайната баница със сирене. Затова ще ви предложим днес една такава богата рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол
  • вода
  • оцет - 1 ч.л.
  • ориз - 200 - 300 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 - 4 броя
  • масло - 120 г
  • прясно мляко - около 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта, вода и капки оцет замесете тесто, от което трябва да разточите 2 кори. Рецептата може да стане и с готови кори.

Сварете ориза с малко мазнина и сол. Смесете го със сиренето, млякото, яйцата и половината масло. Овкусете със сол.

В намазнена тава сложете 1 кора, която трябва да е по-голяма и да излиза леко от краищата на тавата, за да може после да се завие леко.

Намажете кората с масло, изсипете плънката, отново малко масло, втора кора. Леко притиснете краищата на долната кора върху горната, намажете обилно с масло.

Изпечете родопския клин на умерена фурна до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
44
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника
Моника
Не бях чувала за такава рецепта и реших да я направя, стана доста добре :)
30.01.2016 17:27
1
1
Покажи всички подкоментари
Мария Хаджийска
Мария Хаджийска
Всичко в рецептата е вярно,с изключение че се пече върху печка на дърва,иначе във фурна няма да усетите истинския вкус на клина или на пататника!!!
01.11.2013 23:46
29
1