Начин на приготвяне
Агнешкото се маринова, като се намазва хубаво с разтопените мас и масло, може и само с масло, но от маста става много крехко. Към разтопената мазнина, с която мажем агнешкото, предварително се добавят брашното, черният и червеният пипер.
Така маринованото агнешко заравяме в нарязания зелен лук, лапад и гьозум, покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 24 часа, но ако нямаме възможност - поне за 5- 6 часа.
След като сме мариновали агнешкото, така, както са всички съставки, ги прехвърляме в плик за печене, налива се 1/2 ч.ч. вода и пликът се връзва по-нагоре.
Надупчва се с губерка на три- четири места, поставя се в тава и се пече на 150- 160 градуса с вентилатор за 3 часа. След това се вади от плика и се пече още 15- 20 минути.