Агнешко с лапад в плик

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694361
Агнешко с лапад в плик
Снимка: Потребител#165452
2 / 3
01/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
3
"Всяко агнешко е хубаво, когато го приготвите по този начин - с лапад и в плик"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 500 - 600 г без кост
  • зелен лук - 4 връзки
  • лапад - 600 - 700 г
  • девесил - 4 - 5 стръка пресен
  • брашно - 1 с.л.
  • мас - 2 с.л. разтопена
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се маринова, като се намазва хубаво с разтопените мас и масло, може и само с масло, но от маста става много крехко. Към разтопената мазнина, с която мажем агнешкото, предварително се добавят брашното, черният и червеният пипер.

Така маринованото агнешко заравяме в нарязания зелен лук, лапад и гьозум, покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 24 часа, но ако нямаме възможност - поне за 5- 6 часа.

След като сме мариновали агнешкото, така, както са всички съставки, ги прехвърляме в плик за печене, налива се 1/2 ч.ч. вода и пликът се връзва по-нагоре.

Надупчва се с губерка на три- четири места, поставя се в тава и се пече на 150- 160 градуса с вентилатор за 3 часа. След това се вади от плика и се пече още 15- 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: