Начин на приготвяне
Месото се нарязва на средни кубчета и се запържва леко. Долива се топла вода и се оставя да се задуши до омекване.
В тиган се запържват лукът, морковът и чесънът, нарязани на ситно. Добавя се сол, риган, черен пипер, къри, вегета и 1 с.л брашно.
Долива се малко от бульона на месото и сместа се оставя за 2-3 минути
да поври, след което се изсипва при месото, като се долива още топла вода.
Добавя се нарязаният спанак на едро и фидето. След около 30 минути супата е готова. Маха се от котлона и се прави застройка - яйцата се разбиват хубаво и към тях се добавя киселото мляко.
Посолява се леко и се темперира с част от бульона на супата. Изсипва се при нея на тънка струя и се разбърква бързо, за да не се пресече.
Накрая се добавя и маслото.