Торта Черен трюфел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
04/09/2011
"Стилен и изискан десерт, който впечатлява с визия и вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 682
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете леко размекнатото масло. Галетата, брашното и бакпулвера се смесват и се прибавят към сместа заедно с течния шоколад. Разбъркайте внимателно до хомогенност и прехвърлете сместа в намазнена тавичка за печене.

Дебелият блат се пече за около 15 минути на добре загряна на около 200 градуса фурна. След това намалете градусите на 180 и доизпечете за още 20 минути.

За да приготвите крема смесете сметаната и млякото и ги сложете да заврят. Натрошете шоколадите в голям съд, долейте горещото мляко и разбъркайте, докато се хомогенизират.

Разрежете изпеченият блат на 3 части, слепете ги с крем, като отгоре намажете тортата добре с крем. Заделете част от него (около 1/4). Сложете тортата Трюфел за 1 нощ в хладилник, за да се стегне. След това разтопете леко заделения крем на водна баня и залейте върху тортата.

Шпатула за отделяне и на блатове и сладкиши-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шпатула за отделяне и на блатове и сладкиши
15.00 лв.
11.55 лв.
Виж ››

С шпатулата за отделяне и сервиране на сладкиши лесно ще поднесете перфектното парче торта или друг десерт. Може да се използва и за по-тежки сладкиши.

Рейтинг

5 20
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мар
Мар
17.09.2014 21:16
Да бяхте писали " за блата:..."
"за крема:.....",та да не се задават тези въпроси...
1
0
Ani
Ani
12.05.2012 12:33
Благодаря
0
0
Рос
Рос
11.05.2012 21:57
каквато искаш галета май, но аз ползвам обикновена, готова, купена и сметана течна
1
1