Торта Черен трюфел

04/09/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Стилен и изискан десерт, който впечатлява с визия и вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29 284
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете леко размекнатото масло. Галетата, брашното и бакпулвера се смесват и се прибавят към сместа заедно с течния шоколад. Разбъркайте внимателно до хомогенност и прехвърлете сместа в намазнена тавичка за печене.

Дебелият блат се пече за около 15 минути на добре загряна на около 200 градуса фурна. След това намалете градусите на 180 и доизпечете за още 20 минути.

За да приготвите крема смесете сметаната и млякото и ги сложете да заврят. Натрошете шоколадите в голям съд, долейте горещото мляко и разбъркайте, докато се хомогенизират.

Разрежете изпеченият блат на 3 части, слепете ги с крем, като отгоре намажете тортата добре с крем. Заделете част от него (около 1/4). Сложете тортата Трюфел за 1 нощ в хладилник, за да се стегне. След това разтопете леко заделения крем на водна баня и залейте върху тортата.

подобни рецепти тук

5 19
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Мар
Мар
17.09.2014 21:16
Да бяхте писали " за блата:..."
"за крема:.....",та да не се задават тези въпроси...
1
0
Ani
Ani
12.05.2012 12:33
Благодаря
0
0
Рос
Рос
11.05.2012 21:57
каквато искаш галета май, но аз ползвам обикновена, готова, купена и сметана течна
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв