Начин на приготвяне
За яйцата сипете в тенджера 2-2.5 л вода и сложете да заври, прибавете солта и оцета. Счупени едно яйце в купичка, с помощта на лъжица завихрете водата и изсипете яйцето. Водата не трябва да ври много силно.
Варите до желаната готовност. За рохки яйца варите 3 минути, а за твърдо сварени - 6 минути. Така направете всички яйца едно по едно.
За салатата почистете и нарежете на дребно лука, магданоза и марулята, оставете спанака на цели листа.
Направете дресинг като в буркан или друг съд с капак сипете олиото, лимоновия сок, лимоновата кора и разклатите до получаване на еднородна смес. Овкусете салатата с дресинга и сол на вкус.
Сервирайте по две яйца и салата в порция. Ако обичате, може да поръсете салатата с орехи или други любими ядки.
Коментари