Начин на приготвяне
Затоплете водата и в 50 мл от нея разтворете маята, захарта и две супени лъжици брашно. Разбъркайте добре до гладка каша, оставете да шупне за 10-15 минути на топло.
Пресейте брашното и солта и направете кладенче, в него сипете олиото и вече шупналата мая. Започнете да месите, като постепенно прибавяте от останалата хладка вода. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Трябва да месите тестото поне 5-10 минути.
Прехвърлете тестото в намаслена купа и оставете да втаса за 30 минути на топло. Застелете дълбока тава с хартия за печене и намажете с олио. Премесете тестото и оформете кръгъл хляб, сложете го в тавата и оставете да втаса за един час на топло.
Направете разрези по повърхността на хляба и поръсете с брашно. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност. След като се изпече хлябът, изключете фурната и оставете вътре за още 15-20 минути
Коментари