Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пухкав селски хляб

Пухкав селски хляб

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Пухкав селски хляб
Снимка: Yordanka Kovacheva
7 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С хрупкава коричка и аромат, който ще ви напомни за слънчевите лета на село"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • вода - 350 мл
  • мая - 20 г прясна
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и в 50 мл от нея разтворете маята, захарта и две супени лъжици брашно. Разбъркайте добре до гладка каша, оставете да шупне за 10-15 минути на топло.

Пресейте брашното и солта и направете кладенче, в него сипете олиото и вече шупналата мая. Започнете да месите, като постепенно прибавяте от останалата хладка вода. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Трябва да месите тестото поне 5-10 минути.

Прехвърлете тестото в намаслена купа и оставете да втаса за 30 минути на топло. Застелете дълбока тава с хартия за печене и намажете с олио. Премесете тестото и оформете кръгъл хляб, сложете го в тавата и оставете да втаса за един час на топло.

Направете разрези по повърхността на хляба и поръсете с брашно. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност. След като се изпече хлябът, изключете фурната и оставете вътре за още 15-20 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Добра рецепта, благодаря! Хлябът стана много хубав!
25.08.2019 11:47
krasimiratsakova
krasimiratsakova
Невероятен хляб!
22.08.2019 17:44
1
Мария Жекова
Мария Жекова
Страхотна рецепта. Хляба стана много вкусен , аз добавих към брашното риган и маслини .
02.02.2019 16:19
2
Минчо
Минчо
Уникален хляб.Позволих си да добавя три -четери нарязани маслини и щипка сминдух,това вече гали небцето.Да ви е сладко!
08.06.2017 13:37
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Направо усещам аромата му!Истински хляб!
03.04.2016 20:04
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Разкошен хляб!Голяма почитателка съм на домашно приготвения хляб и съм против измислените боклуци,които продават по магазините.Много рядко ям бял хляб,предпочитам пълнозърнест или ръжен и ако нямам възможност да си ги направя си купувам от пекарна-ръчно направен.Поздравления,Невена,страхотен хляб си направила :)
02.04.2016 23:10