Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пролетни зеленчуци на фурна

Пролетни зеленчуци на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пролетни зеленчуци на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"За всяка пържолка е въпрос на чест да бъде придружена с пролетни зеленчуци на фурна, а за вас ще бъде истинска наслада"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 големи глави
  • картофи - 350 г дребни (пресни)
  • моркови - 2 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • оцет - 1 с.л. винен
  • зехтин - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме картофките и ги слагаме в тава, върху тях слагаме почистените глави лук, нарязаните моркови и стръкове копър.

Заливаме зеленчуците със зехтин, оцет, захар и малко вода, овкусяваме със сол и черен пипер.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: