Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Домашен пай със сладко

Домашен пай със сладко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашен пай със сладко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
"Време е да приготвите първия си пай!"

Необходими Продукти

  • масло - около 250 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 150 г
  • майонеза - 1 малка кутийка
  • яйца - 1 малко
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - колкото поеме, за меко тесто
  • сладко - по избор
  • канела - 1 ч.л.
  • нишесте - 1 - 3 с.л., може и брашно
  • орехи - около 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта, добавете яйцето, киселото мляко, майонезата. Започнете да прибавяте брашно и замесете меко тесто. Оставете го да престои за половин час на хладно.

Смесете сладкото с канелата, нишестето или брашното. Ако е по-течно, сложете 3 с.л. нишесте. Намазнете тава и разпределете 2/3 от тестото по дъното и по стените. Изсипете сладкото и поръсете с орехите.

Останалото тесто премесете още веднъж с брашно, за да стане по-твърдо. Разточете го и разрежете ленти, които трябва да подредите шахматно или успоредно върху сладкото. Сложете пая да се изпече до приятен загар в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

от мен
от мен
Берти, страхотно е!
04.11.2011 21:41
3