Начин на приготвяне
В купичка се смесва маята със захарта и се добавя малко топла вода. Оставя се да втаса.
В съд се смесват двете брашна и солта. Прави се кладенче и се слага зехтинът. Добавя се и втасалата мая и вода по малко.
Замества се меко тесто. Водата се слага по малко докато се достигне желаната консистенция, затова количеството на водата е относително. Тестото не се меси много, оставя се съвсем леко размесено. Втасва.
Втори път не се меси, не втасва втори път. Слага се в малка форма за хляб, намазва се с четка съвсем малко със зехтин за по-хрупкава коричка и се пече в предварително загрята фурна за 180-200 градуса.
При нужда се покрива с фолио, което в края се отстранява, за да се запече добре. Изважда се на скаричка, за да не подмокри долната му част, докато е горещ.