Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Яйчено руло с плънка от кайма и гъби

Яйчено руло с плънка от кайма и гъби

Яйчено руло с плънка от кайма и гъби5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Днес сме ви приготвили едно малко по-различно руло, но пък мноооого вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете и обелете гъбите. Нарежете ги на малки парчета.

Загрейте олиото и задушете лука и гъбите докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете готовата смес към каймата и омесете до еднородност.

Разбийте яйцата. Добавете настъргания кашкавал и разбъркайте. Загрейте подходяща тава, застлана с намазнена домакинска хартия. Изсипете яйчената смес и разстелете. Изпечете яйчен блат.

Изсипете месната плънка върху яйчения блат и разстелете равномерно.

Навийте на руло и върнете обратно в тавата.

Покрийте соленото руло с домакинска хартия и печете 15 минути при гореща фурна.

Яйченото руло с плънка от кайма и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Yana G.
Yana G.
Ясно, благодаря :)
05.04.2016 11:48
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Абсолютно добре е изпечено. Каймата няма как да се зачерви. 15 мин при гореща фурна. При желание може да печеш и повечко. Каймата е по-скоро задушена, печена. Може да се завие и с фолио.
04.04.2016 22:06
1
Yana G.
Yana G.
Много интересна рецепта! Обаче искам да попитам достатъчни ли са 15 минути да се изпече каймата? Струват ми се малко и на снимката не ми изглежда много добре изпечено.
04.04.2016 16:36