Капучино бишкоти

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Капучино бишкоти
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"От нас бишкотите, а от вас се иска само да си направите едно кафе"

Необходими Продукти

  • лешници - 100 г обелени
  • брашно - 260 г
  • захар - 200 г кристална
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • еспресо - 60 мл силно и хладко
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. L
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • шоколад - 85 г за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 170 градуса. Приготвя се плоска тава с хартия за печене.

Лешниците трябва да са счукани на едри парчета и запечени. В купа се смесва еспресото, прясното мляко, яйцето и ванилията. Разбиват се с телена бъркалка.

В купата на миксера се разбива брашното и захарта, содата, бакпулверът, солта и всички сухи подправки на слаба степен да се обърка добре. Постепенно се добавя течната смес и се разбива, като се добавят и лешниците и шоколадът и се оформя тесто, което е силно лепкаво.

Изважда се от миксера и се поставя върху силно набрашнен плот. Дели се на две равни части и с набрашнени ръце се оформя на цилиндър с дължина 25 см и ширина 5 см. Слага се в тава с хартия за печене с разстояние между двата цилиндъра около 5 см.

Пече се на 170 градуса за около 35 минути с вентилатор. След като са готови бишкотите се оставят за 10 минути в тавата и след това се изваждат и охлаждат върху скара. Студени се разрязват с много остър и назъбен нож на 2 см дебелина по диагонал.

Филийките бишкоти се поставят в легнало положение и се запичат за 5 минути, за да се изсушат и да станат хрупкави, след това се обръщат и отново се запичат за 5 минути.

Забележка: оригиналната рецепта е със смлян карамфил, но аз го замених с индийско орехче. Пека на вентилатор. Бишкотите се съхраняват дълго време в затворена кутия.

----------------------------------

Името Biscotti се използва от италианците за дълга и извита бисквита и първоначално е била използвана и предназначена за потапяне във вино или кафе. Името й идва от Bis - което означава два пъти да се повтори и Cotto - бисквита и винаги е печена или варена.

Някои бишкоти са с масло, но тази има основно сухи съставки. Характерно е, че е винаги с диагонална форма и винаги се пече два пъти, за да е препечена и суха и с дълъг срок на годност.

Капучино бишкотите са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Перфектни за следобедното ми кафе :-)
04.04.2016 16:41
2
Покажи всички подкоментари