Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Домашен тарама хайвер с орехи

Домашен тарама хайвер с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен тарама хайвер с орехи
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тарама - 100 г прясна
  • зехтин - 70 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • лимони - 1 бр.
  • орехи - 1 шепа смлени
  • хляб - 500 г от средата
  • копър - за поръсване (сух)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбаваме само средата на хляба и я накисваме във вода, отцеждаме я и много хубаво я изстискаме, раздробяваме я на трохи, които поставяме в купата на блендера.

Към трохите прибавяме чесъна, лука и тарамата. Разбиваме за кратко и започваме на тънка струйка да сипваме зехтина и изцедения лимонов сок.

Прибавяме и орехите и отново разбиваме, ако има нужда добавяме зехтин.

Сервираме със сух копър и препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: